ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ Μ.Α.μ.Α

Στο σπίτι της Μ.Α.μ.Α στεγάζονται πρωτίστως, τα γραφεία του συλλόγου μας (γραμματεία), ενώ παρέχονται εξειδικευμένα  προγράμματα συμβουλευτικής για τους γονείς που έχουν παιδιά στο φάσμα, για τα αδέρφια, για τους νέους γονείς που μόλις έχουν λάβει διάγνωση για το παιδί τους, για τους εκπαιδευτικούς που έχουν μαθητή στο φάσμα  μέσα στη σχολική τάξη.
Ταυτόχρονα  λειτουργεί  γραφείο εθελοντισμού (εγγραφή νέων εθελοντών) ενώ παρέχεται και εκπαίδευση εθελοντών.

Μέσα σε αυτό το σπίτι, που βρίσκεται στη Μητροπόλεως 32 ,στον 1ο όροφο, δημιουργούμε καινούρια όνειρα για τα παιδιά μας, που στόχο έχουν την εκπαίδευσή τους μέσα από εξωτερικά προγράμματα κοινωνικοποίησης και ημιαυτόνομης διαβίωσης. Απώτερος σκοπός μας είναι τα παιδιά μας, να εξοικειωθούν και να προσαρμοστούν με ευθύνες αλλά και με δραστηριότητες της καθημερινότητας σε ένα στεγαστικό πλαίσιο.
Μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα αποκτούν τις ικανότητες εκείνες που θα τα οδηγήσουν στην ανεξάρτητη διαβίωση και στην κοινωνική ενσωμάτωση. Υπάρχουν άνθρωποι με αυτισμό σε συνδυασμό με  νοητικές αναπηρίες που δεν έχουν την ικανότητα να λάβουν αποφάσεις ή να κάνουν σχέδια που αφορούν το μέλλον τους. Γι αυτούς τους ανθρώπους, για τα παιδιά μας ,τα προγράμματα αυτά, τους δίνουν την ευκαιρία να είναι όσο το δυνατό περισσότερο αυτάρκεις και ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, να ενισχύσουν την αυτονομία τους, να αποκτήσουν κοινωνικές δεξιότητες, μέσα από καθημερινές  δραστηριότητες, να συμμετέχουν μέσω των εξωτερικών προγραμμάτων κοινωνικοποίησης και ένταξης στην πόλη και στην ευρύτερη κοινότητα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ Μ.Α.μ.Α ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Την επίβλεψη και οργάνωση του χώρου του σπιτιού της ΜΑμΑ ανέλαβε αφιλοκερδώς η φίλη του συλλόγου μας, κυρία Απλακίδου Ευαγγελία, διακοσμήτρια εσωτερικων χώρων
Πληροφορίες επικοινωνίας
Κδαπ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α
Ημαθίωνος 2 ,Βέροια
ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Μ.Α.μ.Α 2 
Πιερίων 5 ,Βέροια (κτήριο παλαιάς Εθνικής Τράπεζας)
τηλ: 2331308565

Το σπίτι της Μ.Α.μ.Α(Κέντρο Υποστήριξης για τον Αυτισμό)
Μητροπόλεως 32, 1ος Όροφος ,Βέροια
τηλέφωνα επικοινωνίας:
2331304180, 6981699354-6974484968

mail:mamasylog@yahoo.gr & [email protected]
Ώρες λειτουργίας κέντρου υποστήριξης και γραμματείας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 -13:00 και απογεύματα κατόπιν ραντεβού
Copyright © ΜΑμΑ 2024. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Κατασκευή ιστοσελίδας Χριστόφορος Τριανταφυλλίδης

Search